Att bli med hund!

Det pratas mycket om hur det känns att bli med barn, men jag tycker att det behövs mer prat om hur det känns att bli med hund! Det är såklart inte riktigt detsamma, men det finns väldigt många likheter, det kan man ju inte förneka!

Jag är 25 år nu och har precis blivit med hund för första gången. Vi hade aldrig några husdjur hemma (förutom en märklig spindel som min lillasyster bestämt tvunget skulle ha när hon var 3 år). Då jag alltså inte har någon erfarenhet av hur det funkar med mig hemifrån så är det mycket man ska tänka på, märker jag.

Att leva ett aktivt liv tillsammans

Jag tillhör den skara människor som tycker att det är viktigt med hälsa och att leva ett hälsosamt liv. Jag både tränar regelbundet, äter hälsosamt och gör andra val i livet som påverkar min hälsa positivt.

Av dessa anledningar så är det inte svårt för mig att ha en hund då det sällan känns motigt för mig att gå ut på promenad, men om man inte är van vid att röra på sig mycket så kan det nog bli lite ansträngande till en början.

Promenad med hunden

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att man faktiskt MÅSTE gå ut på promenad med sin hund ett par gånger om dagen, även om man inte känner för det. Det som händer är dock att så fort hunden kommer hem till en så vill man inte annat än att ta hand om den på bästa sätt, så promenaderna bli allt annat än jobbiga!

Jag känner en äldre tant som är väldigt aktiv och hälsosam för sin ålder och hon brukar säga att hon ska ut med hunden då och då när jag möter henne i trappuppgången. Hon har ingen hund på riktigt, utan hon använder det som en anledning till att komma ut varje dag och promenera. Väldigt smart, tycker jag! Så borde fler göra då det påverkar kroppen positivt att vara ute på minst en promenad om dagen!

Hälsokost och näring!

När man har ett aktivt liv med hund och träning vill man såklart äta bra också. Jag älskar att äta nyttig hälsokost och är ständigt ute efter nya intressanta kosttillskott. Det senaste jag köpte var Chlorella som är en sorts alg. Chlorella är typ världens mest näringsrika och nyttiga livsmedel, självklart att jag måste testa det 🙂 Tyvärr är det äckligt i ren form så man måste göra en mustig smoothie.